VYSKÚŠAJTE ZAUJÍMAVÉ RECEPTY VHODNÉ PRE NORMÁLNE TRÁVENIE!

Trápia vás rôzne tráviace problémy? Dnes sme si pre vás pripravili niekoľko zaujímavých receptov na tému:

Strava s nízkym obsahom tukov

Strava vhodná pri:
• pri zápale žlčníka a pankreasu
• pri žlčových kameňoch
• po operácii žlčníka
• pri redukčnej diéte

Jogurtové vafle

RAŇAJKY: Jogurtové vafle

Ingrediencie:

  • 60 g bieleho jogurtu
  • 1 vajce
  • 15 g ovsenej múky vanilkovej
  • 15 g proteínového prášku vanilkového
  • kokosový olej na vytretie vaflovača

Ingrediencie na vafle:

  • ovocie podľa vlastnej chuti (napr. kivi, banán, maliny, jahody, kaki)
  • mleté ľanové semienka
  • čakankový sirup

Postup:

Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto v plastovej odmerke (cesto sa tak bude dobre nalievať). Konzistencia cesta na vafle je iná ako cesta na palacinky – cesto je hustejšie a tečie pomaly. Rozohriaty vaflovač vytrite kokosovým olejom pomocou silikónového štetca. Nalejte doň cesto a rozprestrite po celej ploche platničiek.
Pečte cca 5 minút (podľa výkonu vaflovača) a kontrolujte konzistenciu. (Ak vafle budete piecť príliš dlho, proteín spôsobí stvrdnutie.)
Hotové vafle dozdobte ovocím podľa vlastnej chuti. Ovocie môžete aj rozmixovať na pyré.
Odporúčame poliať čakankovým sirupom.

 

Šalát s quinoou, brokolicou a syrom cottage

OBED: Šalát s quinoou, brokolicou a syrom cottage

Ingrediencie:

  • 500 g brokolice
  • 100 g suchej quinoy
  • 250 g cottage syra
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate alebo pažítky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • reďkovky podľa chuti

Postup:

Quinou uvaríme podľa návodu domäkka (varíme v dvojnásobnom objeme vody). Umyjeme brokolicu, nakrájame na drobné kúsky a dáme zľahka povariť. Nasekáme bylinky, reďkovky nakrájame na tenké plátky. Bylinky a reďkovky zmiešame v miske s cottage syrom, olivovým olejom, soľou a koreninami. Do misky následne pridáme aj ľahko povarenú brokolicu, quinou a všetko zamiešame. Šalát možeme podávať hneď alebo studený.

Hrášková polievka s mätou

VEČERA: Hrášková polievka s mätou

Ingrediencie:

  • 450 g mrazeného hrášku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 10 lístkov čerstvej mäty

Postup:

V hrnci si osmažíme nadrobno nasekanú cibulu. Opraženú cibuľu zalejeme zeleninovým vývarom.
Keď začne vývar vrieť, pridáme vopred rozmrazený hrášok, osolíme a pridáme lístky mäty.
Polievku varíme cca 5 minút, hrášok sa uvarí rýchlo. Prípadne dokoreníme podľa chuti.
Uvarenú polievku dohladka rozmixujeme mixérom a necháme minútu prevrieť.

Fľaštička lieku Iberogast na zelenom pozadí obklopená rastlinami

Majte liek Iberogast stále poruke!

LMR-CH-20210413-27